Friday, December 17, 2010

Buat template sendiri

 Aku rasa mesti ramai yg suka menukar template sbb.asyik pakai template yg sama je kdg2 bosan juga,
Kali ni aku nak bagitau ada satu software yg  membolehkan korang design template sesuka hati,Nama software tu
 Artisteer2.Logonya mcm kat bwh ni:-


Apa yg menarik tentang software ni ialah ianya mudah digunakan,x perlukan technical skill kira mesra pengguna.Korang x perlu pegi kursus web design,photoshop,CSS,HTML dan mcm2 lagilah.Artisteer ni juga bole digunakan utk Aplikasi kat bwh ni :-

1)Joomla Template
2)Drupal Themes
3)wordpress Themes
4)DotNetNuke Skins
5)Blogger Template

Dia punya menu pun senang,cuba korang tgk kat bwh ni:-

1.Run Artisteer pastu klik Suggest Design Ideas ,korang kliklah sampai korang jumpa template yg 
   sesuai.Kat Suggest Design Ideas ni diorg dah set kan beberapa jenis template yg.diorg rasa
   menarik dan sesuai. Menu ni sebenarnya utk org yg baru nak belajar.
.


2)Bagi yg dah mahir dan nk cuba design sendiri pun boleh juga, kat sblh butang ideas tu ada byk butang colour,layout,background,Sheet,Header dan byk lagilah.Yg kat bwh.ni pula menu utk page layout,ini gunanya utk ubah kedudukan menu dgn header,kebiasaanya header di atas pastu menu di bwh,tapi kalau korang rasa terbalikkan pun bole juga,menu kat atas pastu header di bawah.

  


ok dah pun siap boleh korang apply kat blog korang,masukkan username dan password. 
kalau username dan password betul,akan keluar tajuk blog secara auto.Tekan publish maka bertukarlah template korang.




kalau nak tgk demo dan download Trial klik Kat sini

Tapi sblm buat tu pastikan template yg lama tu korang back up dulu.


3 comments:

yanna faisal said...

waaaa best best...mekasih apaiiiiiiiiiii

apai said...

yana kau test trial dulu tapi biasalah x full version.Aku ada satu blog,owner dia mmg terror pasal Artisteer ni;

http://ifanqomarudin.blogspot.com/

Jery_Alid Misyahzniirf said...

baru-baru ni pun saya dah tgk web ni untuk design blog sendiri, cuma kena mahir ler guna web ni .... tp kalau bg yg dah teror tu senang ajer kan ...:)

Post a Comment

siteamplifier

Amazon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...